Украински сапьори обезвредиха пет руски противопехотни мини по пътя на мисията

...
Украински сапьори обезвредиха пет руски противопехотни мини по пътя на мисията
Коментари Харесай

Украински сапьори обезвредиха пет руски мини по пътя на мисията на МААЕ

Украински сапьори обезвредиха  пет съветски противопехотни мини по пътя на задачата на специалисти от Международната организация по атомна сила (МААЕ) към Запорожката атомна електроцентрала , заяви Александър Търнавски, пълководец на Таврийската група войски, представен от Руската работа на Би Би Си.

" Това е един от стадиите на днешната ротация на представителите на МААЕ в Запорожката АЕЦ. Сапьори от подразделенията, настоящи в запорожското направление, обезвредиха 5 съветски противопехотни мини по пътя на задачата ", написа той в " Телеграм ".

Междувременно съветската страна упрекна Киев в провокация. Руското министерство на защитата твърди, че по пътя на напредването на инспекторите са употребявани " средства, симулиращи гърмежи на муниции ".

Според ведомството в региона на централата е оповестено помирение, което съветските военни прецизно съблюдават.

Запорожката АЕЦ е под контрола на съветските войски от март 2022 година В четвъртък се организира следващата ротация на специалисти от МААЕ, които наблюдават положението на АЕЦ.

На 4 юли, че възнамеряват да провеждат нахлуване против най-голямата атомна електроцентрала в Европа, като Международната организация за атомна сила неведнъж предизвести за евентуална злополука вследствие на близки военни конфликти.

Малък екип на МААЕ, основан в централата, се опита да ревизира обвиняванията. През идващите седмици тя разгласява актуализации, с цел да каже, че в зоните, които е съумяла да посети, като се изключи, които наподобява не съставляват риск за сигурността на централата.
 МААЕ: Няма експлозиви на покривите на 3-ти и 4-ти реактор в Запорожката АЕЦ
МААЕ: Няма експлозиви на покривите на 3-ти и 4-ти реактор в Запорожката АЕЦ

Агенцията ще желае достъп и до другите реактори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР